Sajt

Harmincegy országban szeretik

Hajdú parenyica

Nincs két egyforma!

2014.11.27.

Már gyerekkorunkban megszerettük, boldogan tekergettük a parenyicát, de felnőve is nehezen tudunk ellenállni különleges ízének, illatának…
Miért is akarnánk?

Egyes források szerint évszázadokkal ezelőtt a Balkánról érkezett hazánkba, mégis a Felvidék különleges, népszerű sajtjává vált. A régi időkben többnyire juhtejből készült, mára azonban szinte kizárólag tehéntejből készült parenyicát fogyasztunk. A jellegzetesen rugalmas-szálas sajttészta a gyártási eljárás során történő hevítés, gyúrás eredménye, krémszínét pedig a sós vízzel történő gőzölésnek köszönheti.

Nincs két egyforma Hajdú parenyica!

Ez a már kinézetére is különleges sajt a formáját ma is kézimunka eredményeként nyeri el Kőröstetétleni üzemünkben. Szorgos asszonykezek tekerik fel, majd kötözik össze az értékes szálakat.

Nem mindegy, mivel füstölünk!

Sokan nem tudják, de a puhafával, például fenyőágakkal végzett füstölés nagy mennyiségű benzpirén képződéséhez vezethet. Ez az erős rákkeltő anyag szabadul fel többek között a cigarettapapír égésekor is. Ugyanakkor a keményfa felhasználásával képzett füstben csak elenyésző mennyiségű káros anyag szabadul fel. Kőröstetétleni füstölőnkben valódi bükkfa-forgáccsal, az egyik legjobb keményfával füstöljük a sajtjainkat, ennek köszönhetik gyönyörű színüket és a legfinomabb füstölt sonkákra emlékeztető illatukat.

Verhetetlen csapat - Kőröstetétlenből

Tapasztalatunk szerint sokan meglepődnek, ha a megvásárolt parenyica nem Magyarországon készült. Pedig ez elég gyakori! A Hajdú parenyicát ugyanakkor kizárólag Magyarországon, Kőröstetétlenben gyártjuk. Ha a hazai parenyicákból válogatsz legszívesebben, az ország egyik legnépszerűbb parenyica sajtja biztosan ízleni fog.
Nagyon éhes vagy? Válaszd a 190 grammos Hajdú parenyica XL-t!
Csak egy kis csemegére vágysz? Itt az új, 105 grammos Hajdú parenyica!

Jó étvágyat hozzájuk!


Vásárolna nálunk?

Nagykereskedőknek, üzletláncoknak: +36 1 239 0892