Áfonyás Vanília Kocka

Hozzávalók

Tészta hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg Ráma (szobahőmérsékletű)
4 tojássárgája
1 citrom reszelt héja és fél citrom leve
1 cs. sütőpor

Krém:
2 cs. vanília puding
6 dl tej
400 g Hajdú Oriental Labnita
4 tojásfehérje (felvert hab)
6 evőkanál cukor
1 cs. vaníliáscukor
1 nagy őszibarackbefőtt apróra vágva, vagy ízlés szerinti friss gyümölcs pl. áfonya, banán stb.

Elkészítés

1. A tésztához valókat összegyúrjuk és két cipóra osztjuk, (lágy tészta) és fél órára hűtőbe tesszük.

2. Közben a cukros tejben megfőzzük a vanília pudingot, és időnként megkeverve hűlni hagyjuk.

3. Ha langyos, akkor belekeverjük a Hajdú Oriental Labnitát, a tojások habját, és a gyümölcsöt.

4. A hűtőből kivett cipókat sodrófával elnyújtjuk egy közepes tepsi méretűre. (kb. 6-8 mm vastag tésztalapokat kapunk), majd margarinnal kikent és lisztezett tepsibe tesszük az egyik lapot, ráöntjük a krémet, majd a tetejére helyezzük a másik tésztalapot.

5. Villával megszurkáljuk a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 30-45 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna lesz.

6. Hogy szépen szelhető legyen, a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

7. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat! 😊



További receptekért látogass el oldalunkra: www.hajdusajt.hu