Bitang jó pepperonis pizza Edelrad sajttal

Bitang jó pepperonis pizza Edelrad sajttal

Sok olyan embert ismerünk, akik ódzkodtak az otthoni pizzasütéstől, de miután kipróbálták a receptünket, azt mondták, hogy: “Ez ennyire egyszerű?” És nemcsak egyszerű, de isteni finom is: olvasd végig receptünket és válj te is az otthoni pizzasütés mesterévé!

Hozzávalók

Hozzávalók 2 pizzához:

A tésztához:
-300g liszt
-1 teáskanál szárított élesztő
-1 teáskanál só
-1 evőkanál oliva olaj
-200ml langyos víz

A szószhoz:
-100ml passata
-1 gerezd fokhagyma
-1 csokor friss bazsalikom, vagy 1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom
-só
-bors

A feltéthez:
-125g natúr Hajdú Edelrad, reszelve
-1 evőkanál szárított paradicsom
-2 pepperoni paprika

A díszítéshez:
-Néhány levél friss bazsalikom

Elkészítés

Elkészítés:

1. Tedd a lisztet egy nagy tálba, majd keverd bele az élesztőt és a sót.
2. Készíts egy mélyedést a liszt közepébe, öntsd bele 200 ml langyos vizet és az olívaolajat, majd fakanállal gyúrd össze, amíg lágy, nedves tésztát nem kapsz.
3. Fordítsd enyhén lisztezett felületre, és gyúrd 5 percig, amíg sima nem lesz. Fedd le egy konyharuhával, és hagyd állni 50-60 percig, hogy megkeljen a tészta.
4. Hevíts olajat egy serpenyőben és főzd össze a szósz hozzávalóit.
5. Oszd két részre a pizzatésztát, nyújtsd őket kb. 25 cm átmérőjűre egy lisztezett felületen, majd helyezd őket két sütőpapíros tepsire.
6. Kend meg őket a pizzaszósszal.
7. Helyezd a pizzaszószra a feltéteket.
8. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra, majd süsd a pizzát kb. 10 percig, majd díszítsd friss bazsalikommal.
9. Jó étvágyat!

Szendvics gazdagon Hajdú Edelrad sajttal

Szendvics gazdagon Hajdú Edelrad sajttal

A vajas, szalámis szendvics már a múlté. Megmutatjuk, hogyan turbózd fel pár hétköznapi alapanyaggal az új kedvenc szend...

Elolvasom a receptet