Burgonyakrémleves füstölt parenyicával és bacon chipsszel

Hozzávalók

Hozzávalók 4 adaghoz:
5 db közepes krumpli
1 db Hajdú Füstölt Parenyica sajt
3 db vékonyabb újhagyma
170 g bacon
70 g Hajdú trappista sajt
270 ml főzőtejszín
1 ek. napraforgó olaj
Szeletelt kenyér ízlés szerint

Bors

Elkészítés

1. A szeletelt bacont felkockázzuk, majd serpenyőben kevés olajon megsütjük.

2. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és a bacon zsírjában megpirítjuk.

3. Felöntjük 750 ml vízzel és készre főzzük a krumplit.

4. Botmixer segítségével turmixoljuk össze a levest a krumplival.

5. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tejszínt, az apróra vágott Füstölt Parenyica sajtot, majd a reszelt sajtot is. A krémlevest még egyszer felforraljuk.

6. Bacon chipsszel, pirítóssal és apróra vágott újhagymával tálaljuk.



További receptekért látogass el oldalunkra: www.hajdusajt.hu