Egzotikus saláta Mézes-mustáros grillsajttal

Hozzávalók

Hozzávalók 2 főre:
1 doboz Mézes-mustáros Hajdú grillsajt
50 g őrölt mandula
150 g főtt csicseriborsó
1 tojás
300 g brokkoli
1 gránátalma
1 citrom
1/2 tk kurkuma
1/2 tk kömény
1 kis üveg tahini
Olívaolaj

Bors

Elkészítés

1. Szeleteld fel a grillsajtot, majd felváltva mártsd a felvert tojásba, majd az enyhén borsozott mandulaporba. Tartsd hűvös helyen, sütőpapíron.

2. Keverd össze a citromlevet egy kevés olívaolajjal, majd fűszerezd sóval, borssal és kend meg vele a szétbontott brokkoli részeit.

3. Tisztítsd meg a csicseriborsót, majd csepegtesd le. Keverd össze kevés olívaolajjal, kurkumával és a köménnyel.

4. Vágd ketté a gránátalmát, majd kanalazd ki a magokat.

5. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

6. Először a brokkolit süsd kb. 5 percig, majd add hozzá a csicseriborsót, majd újabb 5 perc elteltével a grillsajtokat is. Ügyelj rá, hogy a hozzávalók minden oldala aranybarnára süljön.

7. Tálalásnál díszítsd tahinivel és a gránátalma magokkal.

8. Jó étvágyat!



További receptekért látogass el oldalunkra: www.hajdusajt.hu