Gombakrémleves csiperkéből, Hajdú Happy Squares kockával sűrítve, croutonnal és petrezselyemmel tálalva

Hozzávalók

Hozzávalók 4 adaghoz:
500 g csiperkegomba
4 kocka Hajdú Happy Squares
1 fej vöröshagyma
5 ek. olívaolaj
1 ek. finomliszt
1 db húsleves kocka
Petrezselyem ízlés szerint
Só, bors

Elkészítés

1. Kockázzuk fel a csiperkegombát, majd a hagymát.

2. Egy lábasban pirítsuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott csiperkegombát.
A gombát pirítsuk a hagymával addig, míg a leve el nem fő.

3. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, ezt követően adjuk hozzá a húsleves kockát és forrástól számítva fedő alatt főzzük 5-6 percen keresztül közepes lángon.

4. Szedjünk pár kanállal a levesből egy mélytányérba és keverjük benne csomómentesre a lisztet. Ezt követően adjuk hozzá a Hajdú Happy Squares kockákat és szintén alaposan keverjük el a habarásban.

5. Öntsük a levesbe a habarást, majd rövid ideig pürésítsük botmixerrel. A levest ezen a ponton sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

6. A kész levest croutonnal és friss petrezselyemmel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk! :)



További receptekért látogass el oldalunkra: www.hajdusajt.hu