Quinoával és grillsajttal töltött paprika

Hozzávalók

Hozzávalók 4 főre:
-4 édes, hosszúkás ramiro paprika, hosszában félbevágva, kimagozva
-olívaolaj
-400 g konzerv vörösbab, lecsöpögtetve, leöblítve
-250 g előfőzött vörös-fehér quinoa keverék
-125 g Hajdú Paradicsomos-bazsalikomos grillsajt
-2 szál újhagyma, finomra szeletelve
-250 g koktélparadicsom, félbevágva

A zöld salsa szószhoz:
-100 g friss petrezselyem
-3 szál újhagyma, nagyobb darabokra vágva
-1 gerezd fokhagyma, durvára vágva
-1,5 teáskanál kristálycukor
-1 citrom leve

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra (légkeverésesnél 200 °C-ra), és olajjal kenj ki egy tepsit. Helyezd bele a félbevágott paprikákat, majd tedd félre. Egy tálban keverd össze a vörösbabot, quinoát, apró kockákra vágott grillsajtot és az újhagymát, ízesítsd sóval, borssal. Töltsd meg a paprikákat a keverékkel.

2. Forgasd össze a paradicsomokat 1 teáskanál olajjal, majd finoman nyomkodj néhányat a paprikákban található töltelékbe. Tedd a tepsit a sütőbe, és süsd 40–45 percig, amíg a paprikák teljesen átsülnek.

3. Amíg a paprikák sülnek, készítsd el a zöld salsa szószt: tedd az összes hozzávalót egy aprítógép kis táljába 50 ml vízzel és egy kevés sóval, borssal. Turmixold simára.
Tálaláskor locsold meg a paprikákat a szósszal, a maradékot kínáld mellé egy tálkában. Zöldsalátával tálalva az igazi!

4. Jó étvágyat!



További receptekért látogass el oldalunkra: www.hajdusajt.hu