Egy igazi klasszikus, amely garantáltan felmelegít a hűvös napokon. A karamellizált hagyma és a ropogós, sajttal borított pirítós mennyei párost alkotnak.
-6 nagy fej vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-3 evőkanál vaj
-2 evőkanál olívaolaj
-1 liter marhahúsleves alaplé
-1 dl száraz fehérbor
-1 teáskanál cukor
-1 teáskanál só
-frissen őrölt bors ízlés szerint
-1 teáskanál kakukkfű (szárított vagy friss)
-1 bagett vagy ciabatta
-20 dkg Hajdú Reszelt trappista sajt
1. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd a vaj és olívaolaj keverékén lassú tűzön karamellizáljuk kb. 25-30 percig.
2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a cukrot, sót, borsot és kakukkfüvet, majd további 2-3 percig pirítjuk.
3. Felöntjük a fehérborral, és pár percig forraljuk, amíg az alkohol elpárolog.
4. Hozzáöntjük az alaplevet, felforraljuk, majd lassú tűzön 15 percig főzzük.
5. Közben a bagettet szeletekre vágjuk, bőségesen megszórjuk Hajdú Reszelt trappistával és sütőben megpirítjuk, míg a sajt megolvad és aranybarnára sül.
6. A forró levest tálkákba szedjük, a tetejére tesszük a sajtos pirítóst, és azonnal tálaljuk.
7. Jó étvágyat!
Ezek a mini quiche-ek ínycsiklandó formában rejtik a tavaszi zöldségek frissességét, a pirított bacon ízét és a krémes t...