Klasszikus amerikai sajtos makaróni recept egy kis Hajdú Labnita csavarral. ;)
Hozzávalók 6-8 adaghoz:
500 g száraz szarvacska makaróni tészta
400 g cheddar sajt
600 g Hajdú Libanoni Labnita
200 g bacon
1 fej vöröshagyma
Só
Bors
Szerecsendió
1. A tésztát megfőzzük, majd lecsepegtetjük.
2. Serpenyőben a bacont és a hagymát megpirítjuk.
3. Hozzáadjuk a Labnitát és a cheddar sajt felét, összeolvasztjuk, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
3. A szószt a tésztával alaposan összekeverjük.
4. Zsiradékkal kikent tepsibe tesszük és megszórjuk reszelt cheddar sajttal.
5. 200 °C fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul rajta.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Délutáni kávé mellé ajánljuk - már ha addig be nem falja a család!