Hajdú sajt termékeink

Paradicsomos-bazsalikomos grillsajt casserole

Paradicsomos-bazsalikomos grillsajt casserole

Egy jó casserole elkészítése általában több időt igényel, de minden egyes munkával töltött perc többszörösen térül meg: ezt tuti imádni fogod!

Hozzávalók

4 főre:
2 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma, finomra vágva
2 gerezd fokhagyma, durvára vágva
3 padlizsán, félbevágva, majd kb. 2,5 cm-es kockákra vágva
2 x 400 g-os darabolt paradicsom konzerv
3 evőkanál aszalt paradicsomos pesztó
1½ teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál őrölt paprika
½ teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál csilipor
400 g Paradicsomos-bazsalikomos grillsajt, kb. fél centis szeletekre vágva
egy marék friss bazsalikomlevél, tépkedve

Elkészítés

1. Hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Add hozzá a vöröshagymát, és pirítsd 4-5 percig, néha megkeverve, amíg megbarnul.

2. Add hozzá a fokhagymát, és keverd össze. Ezután tedd bele a padlizsánt, a paradicsomot, a pesztót, az oregánót, a paprikát, a római köményt, a csilit, valamint sót és borsot ízlés szerint. Keverd jól össze.

3. Önts hozzá 200 ml forró vizet, majd forrald fel. Ezután fedd le, csökkentsd a lángot, és főzd alacsony hőmérsékleten 1 órán át, amíg a padlizsán megpuhul, és a szósz besűrűsödik.

4. Közben melegítsd elő a sütőt 220°C-ra (légkeveréses: 200°C, gáz: 7-es fokozat).
Add a padlizsános raguhoz a bazsalikom felét, és keverd el.
Rendezd el a grillsajt szeleteket a tetején, és süsd 15-20 percig, amíg a sajt aranybarnára sül.

5. Tálaláskor szórd meg a maradék bazsalikommal, és tálald melegen.

6. Jó étvágyat!

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este?