Egy jó casserole elkészítése általában több időt igényel, de minden egyes munkával töltött perc többszörösen térül meg: ezt tuti imádni fogod!
4 főre:
2 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma, finomra vágva
2 gerezd fokhagyma, durvára vágva
3 padlizsán, félbevágva, majd kb. 2,5 cm-es kockákra vágva
2 x 400 g-os darabolt paradicsom konzerv
3 evőkanál aszalt paradicsomos pesztó
1½ teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál őrölt paprika
½ teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál csilipor
400 g Paradicsomos-bazsalikomos grillsajt, kb. fél centis szeletekre vágva
egy marék friss bazsalikomlevél, tépkedve
1. Hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Add hozzá a vöröshagymát, és pirítsd 4-5 percig, néha megkeverve, amíg megbarnul.
2. Add hozzá a fokhagymát, és keverd össze. Ezután tedd bele a padlizsánt, a paradicsomot, a pesztót, az oregánót, a paprikát, a római köményt, a csilit, valamint sót és borsot ízlés szerint. Keverd jól össze.
3. Önts hozzá 200 ml forró vizet, majd forrald fel. Ezután fedd le, csökkentsd a lángot, és főzd alacsony hőmérsékleten 1 órán át, amíg a padlizsán megpuhul, és a szósz besűrűsödik.
4. Közben melegítsd elő a sütőt 220°C-ra (légkeveréses: 200°C, gáz: 7-es fokozat).
Add a padlizsános raguhoz a bazsalikom felét, és keverd el.
Rendezd el a grillsajt szeleteket a tetején, és süsd 15-20 percig, amíg a sajt aranybarnára sül.
5. Tálaláskor szórd meg a maradék bazsalikommal, és tálald melegen.
6. Jó étvágyat!
Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este?