Délutáni kávé mellé ajánljuk - már ha addig be nem falja a család!
Hozzávalók a kekszes alaphoz:
200 g darált keksz
100 g vaj
Hozzávalók a krémhez:
500 g Oriental Labnita
200 g tejföl
160 g porcukor
2 evőkanál finomliszt
1 tojás
Hozzávalók az erdeigyümölcs öntet:
60 g cukor
4 evőkanál víz
250 g fagyasztott erdeigyümölcs keverék
1 teáskanál étkezési keményítő
1. A kekszet és az olvasztott vajat összekeverem, majd egy kapcsos tortaforma aljára terítem. A krém elkészítéséig hűtőben pihentetem.
2. A Hajdú Oriental Labnitát és a krém további hozzávalóit kézi habverővel összekeverem, ügyelve arra, hogy sok levegőt ne keverjek bele, mert nem kell habosítani. Ráöntöm a kekszes alapra, majd 160°C-os sütőben alsó-felső sütéssel sütöm 45-50 percen keresztül. Az utolsó 10 percben már csak alsó sütést használom, hogy ne barnuljon meg nagyon a teteje. A sütés után résnyire nyitom a sütőt és 30 percig bent hagyom a tortát, vagy addig míg ki nem hűl.
3. 3 evőkanál vizet és a cukrot felteszem főni, majd mikor a cukor feloldódott, beleteszem a gyümölcskeveréket. Pár percig főzöm őket együtt, ezt követően egy kis tálkában elkeverem a keményítőt 1 evőkanál vízzel és hozzáöntöm a gyümölcsöntethez. Addig főzöm, míg be nem sűrűsödik és áttetszővé nem válik, ezután hagyom kihűlni.
4. Ha kihűlt a sajttorta, ráöntöm a gyümölcsöntetet és éjszakára hűtőbe teszem.
A Hajdú Libanoni Labnita csodát művel a klasszikus sajtos pogácsa tésztájával!