Hajdú sajt termékeink

Quinoával és grillsajttal töltött paprika

Quinoával és grillsajttal töltött paprika

Tele van ízekkel ez a gluténmentes, vegetáriánus főétel: igazi színfolt lesz az asztalon!

Hozzávalók

Hozzávalók 4 főre:
-4 édes, hosszúkás ramiro paprika, hosszában félbevágva, kimagozva
-olívaolaj
-400 g konzerv vörösbab, lecsöpögtetve, leöblítve
-250 g előfőzött vörös-fehér quinoa keverék
-125 g Hajdú Paradicsomos-bazsalikomos grillsajt
-2 szál újhagyma, finomra szeletelve
-250 g koktélparadicsom, félbevágva

A zöld salsa szószhoz:
-100 g friss petrezselyem
-3 szál újhagyma, nagyobb darabokra vágva
-1 gerezd fokhagyma, durvára vágva
-1,5 teáskanál kristálycukor
-1 citrom leve

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra (légkeverésesnél 200 °C-ra), és olajjal kenj ki egy tepsit. Helyezd bele a félbevágott paprikákat, majd tedd félre. Egy tálban keverd össze a vörösbabot, quinoát, apró kockákra vágott grillsajtot és az újhagymát, ízesítsd sóval, borssal. Töltsd meg a paprikákat a keverékkel.

2. Forgasd össze a paradicsomokat 1 teáskanál olajjal, majd finoman nyomkodj néhányat a paprikákban található töltelékbe. Tedd a tepsit a sütőbe, és süsd 40–45 percig, amíg a paprikák teljesen átsülnek.

3. Amíg a paprikák sülnek, készítsd el a zöld salsa szószt: tedd az összes hozzávalót egy aprítógép kis táljába 50 ml vízzel és egy kevés sóval, borssal. Turmixold simára.
Tálaláskor locsold meg a paprikákat a szósszal, a maradékot kínáld mellé egy tálkában. Zöldsalátával tálalva az igazi!

4. Jó étvágyat!

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este?