Hajdú sajt termékeink

Baconbe tekert spárga, krémes édesburgonya pürével és Sült hagymás Grillenyicával

Baconbe tekert spárga, krémes édesburgonya pürével és Sült hagymás Grillenyicával

Itt a spárgaszezon! Azt pedig nem is kell említenünk, hogy gyakorlatilag egész évben grillsajt szezon van, hiszen télen-nyáron, grillrácson, vagy serpenyőben is könnyedén elkészíthető. Azért választottuk ehhez a recepthez a Sült Hagymás Grillenyicát, mert füstös ízvilága tökéletesen passzol a spárgához, és a baconhöz.

Hozzávalók

Hozzávalók 4 főre:
2 doboz Sült Hagymás Hajdú Grillenyica
500 g spárga
8-10 szelet bacon
3 nagy fej édesburgonya
100 ml tejszín
80 g vaj
1 ek. olívaolaj

Frissen őrölt bors

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

2. A spárgákat tisztítsuk meg, vagyis vágjuk le a fás végeiket, majd egyesével tekerjük be a baconbe őket, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, sózzok, borsozzuk és rakjuk a sütőbe.

3. Süssük őket 10 percig, az utolsó 1-2 percben pedig grillező funkción pirítsuk rá a bacont.

4. Az édesburgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.

5. A tejszínt egy kisebb edénybe rakjuk, közepes lángon 2-3 percig főzzük, kevés sót, borsot adunk hozzá. A még meleg leszűrt burgonyához adjuk a fűszeres tejszínt és 2-3 lépésben adagoljuk a vajat is hozzá. Botmixerrel alaposan krémesre keverjük.

6. A Sült Hagymás Hajdú Grillenyicákat kevés zsíradékon egy serpenyőben megsütjük, amíg aranybarnás kérget nem kapnak, azután tálalhatjuk is a spárgával és a krémes édesburnyapürével.

7. Jó étvágyat!

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este? Mutatunk eg...

Elolvasom a receptet