Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este?
Hozzávalók 3 adaghoz:
2 doboz natúr Hajdú Serpenyős & Grillsajt
150 g izraeli kuszkusz (pitim)
9 db koktélparadicsom
1 db cukkini
50 g csíra (pl. napraforgómag csíra)
1 lime leve
1 teáskanál zöld pesztó
Olívaolaj
Néhány levél friss bazsalikom
1. Tedd a kuszkuszt egy lábasba és öntsd fel kétszeres mennyiségű forró vízzel. Most jöhet a sózás, a borsozás, és a kihagyhatatlan lime frissen facsart leve. Mehet bele egy pár csepp olívaolaj is, ezután pedig fedd le és hagyd állni.
2. Szeleteld, vagy kockázd fel a cukkinit és pirítsd meg egy serpenyőben egy kevés olívaolajon. Ne feledd, sózni csak a végén szabad, ha már megpirult!
3. A koktélparadicsomokat vágd félbe, vagy negyedeld fel.
3. A kuszkuszt keverd össze a paradicsommal és a cukkinivel.
4. Vágd vékonyabb szeletekre a grillsajtokat, majd süsd egy forró grillserpenyőben, vagy grillrácson 3-5 percen keresztül, egyszer megforgatva a szeleteket.
5. A kész sajtokat helyez a zöldséges kuszkusz tetejére, majd szórd meg friss bazsalikommal, csírával, illetve löttyints rá egy kevéske zöld pesztót is.
6. Jó étvágyat!
Ezt a receptet Hajdú grillsajttal készítettük el, hiszen nem olvad szét hő hatására!