Hajdú sajt termékeink

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este? Mutatunk egy szuper receptet, ami egyszerre finom, könnyű és még az estéd sem megy el az elkészítésével. Nem kell megijedni a kuszkusztól, hidd el, könnyebb elkészíteni mint a rizst!

Hozzávalók

Hozzávalók 3 adaghoz:
2 doboz natúr Hajdú Serpenyős & Grillsajt
150 g izraeli kuszkusz (pitim)
9 db koktélparadicsom
1 db cukkini
50 g csíra (pl. napraforgómag csíra)
1 lime leve
1 teáskanál zöld pesztó
Olívaolaj
Néhány levél friss bazsalikom

Elkészítés

1. Tedd a kuszkuszt egy lábasba és öntsd fel kétszeres mennyiségű forró vízzel. Most jöhet a sózás, a borsozás, és a kihagyhatatlan lime frissen facsart leve. Mehet bele egy pár csepp olívaolaj is, ezután pedig fedd le és hagyd állni.

2. Szeleteld, vagy kockázd fel a cukkinit és pirítsd meg egy serpenyőben egy kevés olívaolajon. Ne feledd, sózni csak a végén szabad, ha már megpirult!

3. A koktélparadicsomokat vágd félbe, vagy negyedeld fel.

3. A kuszkuszt keverd össze a paradicsommal és a cukkinivel.

4. Vágd vékonyabb szeletekre a grillsajtokat, majd süsd egy forró grillserpenyőben, vagy grillrácson 3-5 percen keresztül, egyszer megforgatva a szeleteket.

5. A kész sajtokat helyez a zöldséges kuszkusz tetejére, majd szórd meg friss bazsalikommal, csírával, illetve löttyints rá egy kevéske zöld pesztót is.

6. Jó étvágyat!

Csirkés, Gyulai kolbász fűszerezésű grillsajtos csodatál

Csirkés, Gyulai kolbász fűszerezésű grillsajtos csodatál

A sajttal töltött húsokkal mindig az a baj, hogy sütés közben megolvad és kifolyik a sajt jelentős része a húsból. Hagyo...

Elolvasom a receptet